" Haydi Çocuklar Oyuna "

Okulumuz Rehber Öğretmeni Tuna Han ARAKAYA tarafından "Haydi Çocuklar Oyuna" eTwining Projesi okulumuzda uygulanmaya başlanacaktır.

"Haydi Çocuklar Oyuna" projesi birden fazla zeka oyununa yer vermektedir. Projenin amacı çocukları oyun aracılığıyla birden çok alanda geliştirmektir. Akıl oyunlarının hem yetenek gelişimine hem de karakter gelişimine birçok katkısı bulunmaktadır. Çocukların hızlı karar vermesinde, bir sonraki adımı hesaplamasında, problem çözmesinde ve strateji geliştirmesinde yardımcı olur. Bunun yanında oyunlar, yaratıcı düşünme, analitik düşünme, sözel ifade gücü becerilerini geliştirdiği gibi, dikkat, algı, görsel algı, kelime dağarcığı ve hayal gücünü geliştirmeye yardımcı olur. Ayrıca hızlı çözüm üretmelerini sağlar.

Proje sonunda  projeye dahil olan tüm ortak okulların kendi bünyesinde satranç turnuvası düzenlemesi planlanmaktadır.

Oyunlar;

Satranç
Rory hikâye küpleri
Sumo stratejisi