"Şehirlerimi Tanıyorum Şair Oluyorum"

Okulumuz 2/A sınıf öğretmeni Emine IŞIK önderliğinde ortağı olduğumuz "Şehirlerimi Tanıyorum Şair Oluyorum" e Twinning projesi başlamış bulunmaktadır.

Projemiz kapsamında Tarihi, kültürel ve doğal güzellik bakımından dünyanın en güzel ülkelerinden birinde yaşamakta olduğumuz bilincine varıp bu güzellikleri okullarımızdaki Hayat Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Türkçe derslerinde öğrencilerimize tanıtıyoruz. Bu bilgilerin öğrencilerimizde kalıcı hale gelebilmesi için, tanıtımını yaptığımız şehirlerimiz ile ilgili edindikleri bilgileri yeteneklerine göre şiir veya resim çalışmaları ile anlatmalarını isteyeceğiz. Bu sayede hem ülkemizi daha iyi tanıyacak hem de kendilerinde şiir ve resme olan potansiyelleri ortaya çıkacaktır.

Bu projeyle hedefimiz:

Eğitim sisteminin öğrenci temelli olduğu bir süreçte bulunmaktayız. Teorik bilginin belirli bir süre sonra unutulduğu ortadadır. Şehirlerimizi kalıcı olarak öğrenmenin öğrenci odaklı olması gerektiği ve bunu da şiir ve resimle ifade etmenin olumlu sonuçlar vereceğini düşünüyoruz.

Bu çalışma ile ulaşmak istediğimiz hedefler;
1. Öğrencilerin şiire ilgisini artırmak
2. Öğrencilerin resme olan ilgisini artırmak
3. Öğrencilerin yazılı anlatım yapabilme becerilerini güçlendirmek
4. Şehirlerimizi tanıtırken ülkemizin tarihi ve kültürel değerlerini öğretmek
5. Şiir ve resim çalışmalarının tadına varan öğrencilerin kendine olan güveninin artması
6. Öğrencilerin derslere olan ilgisinin arttığını gören velilerin okul ile olan iletişimi güçlendirmek
7. Ülkesinin tarihi ve kültürel değerlerini tanıyan öğrencilerimizin vatan sevgisinin artmasını sağlamak.

06-03-2020

13-02-2020