"EXPLORING STREAM WITH OUR TEAM" eTwinning Projesi

Yunanistan ile Türkiye’den okulumuzun kurucusu olduğu  "EXPLORING STREAM WITH OUR TEAM" eTwinning projesi kapsamında okul öncesi gurubu öğrencilerimiz çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

Türkiye, Yunanistan, Polonya ve Romanya ortaklığında yürütülen " Exploring Stream With Our Team" eTwinning projesi kapsamında sınıfımızda Stem etkinlikleri uygulandı. Bu yıl dâhil olduğumuz projeyle öğrencilerimizin farklı ülkelerdeki öğrencilerle etkileşimde bulunmalarına, Stem eğitim modeli çalışmalarıyla matematik, mühendislik, sanat, bilim, teknoloji becerileri kazanmalarına destek olundu.

STEM; Science (Bilim), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) sözcüklerinin baş harflerinden oluşturulmuş bir eğitim yöntemidir. Bu teknikle öğrencilerin problemleri tanımlama, soru sorma, çözüm üretme ve kanıtlara dayalı örnek sunabilme becerilerini kazanması sağlanır.

Within the scope of the "STREAM WITH OUR TEAM" eTwinning project, in which our school from Greece and Turkey was the founder, our Pre-School students carried out various activities

With the project carried out in partnership with Turkey, Greece, Poland and Romania, our students were supported to interact with students living in different countries through steam education model studies and to gain skills in the fields of mathematics, engineering, art, science and technology. . .

08-06-202308-06-2023

07-06-202307-06-202307-06-202307-06-202307-06-202307-06-202307-06-202307-06-202307-06-202307-06-202307-06-202307-06-202307-06-2023

Türkiye, Yunanistan, Polonya ve Romanya ortaklığında yürütülen " Exploring Stream With Our Team" eTwinning projesi kapsamında sınıfımızda Stem etkinlikleri uygulandı. Bu yıl dahil olduğumuz projeyle öğrencilerimizin farklı ülkelerdeki öğrencilerle etkileşimde bulunmalarına, Stem eğitim modeli çalışmalarıyla matematik, mühendislik, sanat, bilim, teknoloji becerileri kazanmalarına destek olundu.

STEM eğitimi çocukların ezbere dayalı bir sistem ile öğrendiği daha sonra öğrendiğini unuttuğu bir eğitimin dışında olup çocukların sınıf dışı ortamlarda yaparak yaşayarak öğrendiği ve öğrendiklerini kalıcı hale getirdiği bir sistemdir. STEM eğitiminin amacı bireylerin fen, bilim, teknoloji, matematik, mühendislik alanlarından edindiği bilgiler ile günlük yaşamındaki var olan sorunlara yaratıcı çözümler üretebilme, eleştirel düşünme gibi 21. yüzyıl becerileri kazanmalarını sağlamaktadır.

Çocukların okul öncesi dönemde STEM eğitimi ile tanışması ise onların erken yaşta bu becerileri kazanmasını ve içselleştirmelerini sağlayacaktır.

STEM eğitiminde yer alan fen, teknoloji, mühendislik, matematik ve teknoloji gibi kavramlar; okul öncesi yaş grubu için farklı anlamlar ifade etmektedir. Legolarla bir köprü inşa etmek için düşünmeleri, bir hayvanın yaşam döngüsünün algoritmalarını öğrenmeleri, şekilleri tanımayı müzik ve dans yoluyla öğrenmesi, bir bitkinin gelişim sürecine tanıklık etmesi bu yaş grubu için fen, mühendislik, matematik alanlarını ifade etmektedir. Erken yaşlarda verilen STEM eğitimi, çocukların kendi benliklerini ve yeteneklerini erken keşfetmelerini ve bu doğrultuda gelişimlerini olumlu etkileyecektir.

Yayın: 07.06.2023 - Güncelleme: 08.06.2023 11:00 - Görüntülenme: 219