Nis

Okulumuz 1. Sınıf Öğretmenleri, öğrencileri ve veli desteği ile büyük fikirler ürettik. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Rehber Öğretmeni Tuna Han ARAKAYA tarafından uygulanan Hold My Hands, Tell Me Yourself adlı eTwinning projesine Türkiye’den 9, Romanya’dan 4 ve Lübnan’dan 3 öğretmen yer almaktadır.  Projemizin temel amacı; akran zorbalığının önüne geçme, çatışma ve problem çözme becerisi kazandırma, öğrencilere etkili iletişim becerileri yönünden daha uyumlu ve verimli hale getirmek olarak sıralanabilir.

Mrt

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir ( Milli Egitim Bakanlığı)

"Kültürümle Zenginim" etwinnig projesi Feyza Urhan öncülüğünde başlamıştır.

Cumhuriyetinizin 100. yılı kutlu olsun

Okulumuzda düzenlediğimiz 100. yıl 100 bayrak sergimiz ve halk oyunları gösterimizle Cumhuriyetimizin 100.yılı değerli İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa KOCA ,şube müdürlerimiz, okul müdürlerimiz,misafirlerimiz,öğretmen,öğrenci ve velilerimizin katılımıyla coşkuyla kutlandı. Sergimize katılım gösteren herkese teşekkür ederiz .. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Haz

Yunanistan ile Türkiye’den okulumuzun kurucusu olduğu  "EXPLORING STREAM WITH OUR TEAM" eTwinning projesi kapsamında okul öncesi gurubu öğrencilerimiz çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

Türkiye, Yunanistan, Polonya ve Romanya ortaklığında yürütülen " Exploring Stream With Our Team" eTwinning projesi kapsamında sınıfımızda Stem etkinlikleri uygulandı. Bu yıl dâhil olduğumuz projeyle öğrencilerimizin farklı ülkelerdeki öğrencilerle etkileşimde bulunmalarına, Stem eğitim modeli çalışmalarıyla matematik, mühendislik, sanat, bilim, teknoloji becerileri kazanmalarına destek olundu.

STEM; Science (Bilim), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) sözcüklerinin baş harflerinden oluşturulmuş bir eğitim yöntemidir. Bu teknikle öğrencilerin problemleri tanımlama, soru sorma, çözüm üretme ve kanıtlara dayalı örnek sunabilme becerilerini kazanması sağlanır.

Within the scope of the "STREAM WITH OUR TEAM" eTwinning project, in which our school from Greece and Turkey was the founder, our Pre-School students carried out various activities

With the project carried out in partnership with Turkey, Greece, Poland and Romania, our students were supported to interact with students living in different countries through steam education model studies and to gain skills in the fields of mathematics, engineering, art, science and technology. . .

Nis

Okulumuz  ve Meram Şeyh Şamil İlkokulu kuruculuğunda, 15 temmuz Milli Birlik İlkokulu,Mustafa Necati ilkokulu, Hacı Ayşe İlik İlkokulu ile birlikte 2 yabancı ortakla birlikte yürütülen eTwinning projesi 'Benim Rotam Uzay'ın afiş ve logosu belli oldu.

Haz

Okulumuz Okul Öncesi öğretmeni Ayşe KELEŞ' in kuruculuğunu üstlendiği "İlmek İlmek Kültürüm Tasarım ve Beceri Atölyem" eTwinning projesinde öğrencilerimiz, eşsiz kültürümüzün el sanatlarını tanıyarak basit malzemeler ile atölye çalışmaları yaptılar. Uzaktan eğitimde de evden devam edilen sanatsal çalışmalarımız ayrıca öğrencilerimizin küçük kas becerilerini de geliştirdi.

Son olarak kodlama çalışmalarını içeren projede baştan bu güne kadar ebru, çini ve dokumacılık sanatları tanıtıldı. Projemize basından itibaren destek olan okul idaremiz ve öğretmenlerine ayrıca kıymetli öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Eğitim her zaman, her yerde hem de en eğlenceli haliyle devam eder.